Start jouw carrière in Roemenië!
En zeg hallo tegen jouw nieuwe lifestyle!

Wat staat er op jouw bucketlist? Wat je ook in gedachten hebt, je kunt het afvinken in Roemenië. Bij een nieuwe plek horen nieuwe vrienden en ervaringen. Of je nu met andere expats Roemenië wil ondekken, of met de lokale bevolking wil genieten van de Roemeense manier van leven, je kunt steeds weer nieuwe avonturen aan je lijst toevoegen.

De kosten van het levensonderhoud

Roemenië is een van de meest betaalbare landen van Europa! Bovendien doet de kwaliteit van de diensten en infrastructuur in de grootstedelijke gebieden niet onder voor die van veel westerse steden. Met een van de snelst groeiende economieën in de EU is Roemenië een modern land met toonaangevende attracties, grote winkelcentra en hedendaagse architectuur.

Het gemiddelde maandsalaris in het land is 707 euro netto, met hogere lonen in Boekarest, de hoofdstad en grootste stad. Een alleenstaande volwassene (20-29 jaar) besteedt gemiddeld 550 euro per maand aan wonen, gas water en licht, eten, vervoer, winkelen en uitgaan.

Reizen door het land is gemakkelijk en goedkoop, of het nu per auto, minibus, trein of vliegtuig is. Zelfs als je hele dagtochten maakt naar de beroemde kastelen van Transsylvanië, houd je nog geld over voor andere leuke avonturen.

Eten en drinken

 • Combi-deal in fastfood restaurants €5
 • Lunchen met een drankje €7
 • 3-gangendiner in een gemiddeld restaurant €30
 • Een fles traditionele Roemeense wijn €8

Maandelijkse uitgaven

 • Energierekeningen voor een 1-kamer appartement €116
 • 4G-abonnement €10
 • Internetabonnement < 940 Mbps €8
 • Kleding van een bekende keten €34

Kosten vervoer

 • Enkele reis (openbaar vervoer) €1.22
 • Maandkaart (openbaar vervoer) €16
 • Taxi (tarief per 1 km) €0.57
 • Geschatte kosten voor een Uber (10 km) €4-6

Werken in Roemenië

Vanwege hun sociale leven en alle spannende activiteiten in het land hechten de Roemenen veel waarde aan het evenwicht tussen werk en privéleven. Werknemers werken 40 uur per week, en overwerk wordt gecompenseerd met extra vrije dagen of bonussen. Perfect voor een uitgebreide stedentrip of quality time met vrienden!

Roemenië heeft een West-Europese werkcultuur met een sterke start-up vibe gericht op productiviteit. Afhankelijk van de functie kunnen flexibele ploegendiensten of een vorm van werken op afstand deel uitmaken van je arbeidsvoorwaarden.

 

Meestgestelde vragen over

Jouw leven in Roemenië

Hoe zit het met de gezondheidszorg? Wie betaalt als ik naar de dokter of het ziekenhuis moet?

Het Roemeense openbare gezondheidsstelsel heeft de afgelopen jaren een snelle transformatie ondergaan. Voor belastingbetalende inwoners en werknemers (zowel Roemenen als buitenlanders) is de openbare gezondheidszorg gratis.

Je moet jezelf inschrijven bij een huisarts voor eerstelijnsgezondheidszorg. Indien nodig zal je huisarts je doorverwijzen naar een specialist. Consulten en de meeste procedures zijn gratis, maar sommige diensten worden in rekening gebracht volgens de tarieven van het Nationale Ziekenfonds.

De nieuwste medische technologie en de modernste apparatuur vindt je meestal in particuliere gezondheidscentra. Roemeense artsen zijn echter hooggekwalificeerd en zijn in zowel openbare als particuliere ziekenhuizen te vinden. Veel specialisten hebben in het buitenland gestudeerd en senior artsen bieden expertise in West-Europa.

Werk je bij Webhelp Roemenië, dan maakt een particuliere ziektekostenverzekering deel uit van je arbeidsvoorwaarden. Je krijgt toegang tot privéziekenhuizen en -klinieken, kan sneller afspraken maken en hebt toegang tot betere faciliteiten. In particuliere centra in Boekarest spreken alle medische professionals goed Engels en zelfs Frans of Duits.

Wat is het effect van werken in Roemenië op de rechten en plichten van mijn land van herkomst?

Voordat je je land verlaat, raden wij aan bij de lokale autoriteiten te informeren naar pensioenregelingen en het inkomstenbelastingstelsel, vooral als je niet uit een EU/EER-land of Zwitserland komt. Hetzelfde geldt voor studieleningen of andere kredietschulden in je geboorteland.

Als je in Roemenië werkt, betaalt Webhelp al je belastingen (ingehouden op uw maandelijkse salaris), inclusief verplichte ziektekostenverzekering, sociale zekerheid en pensioenbijdrage. Je komt dus in aanmerking voor de uitkeringen van de Roemeense overheid.

Als je land deel uitmaakt van de EU/EVA, zijn er enkele bilaterale overeenkomsten tussen staten. Als je besluit terug te keren naar je geboorteland, kunt je je rechten via je lokale overheid overdragen. Als je land geen deel uitmaakt van de EU/EVA, moet je bij de ambassade in Roemenië informeren naar bestaande overeenkomsten.

Wij maken je salaris of contractovereenkomst niet bekend aan de bevoegde autoriteiten van je land van herkomst. Het is je eigen verantwoordelijkheid om inkomen of andere inkomsten uit het buitenland aan te geven bij uw regering, indien nodig.

Is Boekarest een dure stad?

Roemenië staat bekend als een van de meest betaalbare landen in Europa met faciliteiten en entertainment van wereldklasse. De prijzen van internationale producten, elektronische apparaten, luxegoederen en supermarkten zijn ongeveer hetzelfde als in andere West-Europese steden.

Boekarest is de 4e of 5e grootste stad van de EU. Qua bevolking is de Roemeense hoofdstad even groot als Parijs. Maar minstens twee keer zo goedkoop. Voor elk budget zijn er voldoende opties, en dan krijg je ook hoge kwaliteit.

Je kan in Boekarest heel confortabel leven. Geniet van een dagelijkse 3-gangen lunch in een goed restaurant, ga een paar keer per week uit eten met vrienden of koop verse producten rechtstreeks van Roemeense boeren. Je kan zelfs jezelf maandelijks verwennen met geavanceerde en zeer culinaire keukens of met viersterrenhotels.

Expats die in Roemenië wonen, genieten van een breed scala aan activiteiten en hobby’s dankzij de lagere uitgaven. Studies tonen aan dat de mogelijkheden om te reizen en snelle carrièreontwikkeling ook factoren zijn voor expats om naar Roemenië te verhuizen.

Is het moeilijk om een flat in de stad te vinden? En hoe duur is dat?

Wij zetten ons volledig in om je in dit proces te ondersteunen. Daarom voorzien we je van een eigen kamer in een door ons gehuurde flat die je deelt met andere collega’s, expats net als jij. Je accommodatie en de extra kosten die daarbij horen (nutsvoorzieningen), worden gedekt door Webhelp Roemenië gedurende de gehele periode van jouw contract met ons.

Ook zullen we je meer informatie geven als je ervoor kiest om zelf iets te huren. Het vinden van moderne studio’s en grote appartementen in Boekarest is heel makkelijk omdat we een vastgoedsector hebben die gunstig is voor zowel kopers als huurders.

Zelfs in het stadscentrum kun je een luxe studio huren voor ongeveer 450-600 euro per maand. Als je de voorkeur geeft aan de zuidoostelijke wijken, die populair zijn bij jongeren vanwege de grote parken en de nabijheid van uitgaansgelegenheden, kost een moderne studio je slechts 348 euro per maand.

Makelaars zijn ook een optie. De meeste mensen kiezen er echter voor om rechtstreeks met de verhuurder een contract te tekenen, omdat dat snel, gemakkelijk en betrouwbaar is. In de meeste gevallen hoeven huurders slechts een aanbetaling van 2 maanden te doen, maar ook hierover kan met de verhuurder worden onderhandeld.

Ik maak me zorgen over verhuizen naar een nieuw land dat ik niet ken. Wat is de ervaring?

We begrijpen hoe je je voelt. We hebben andere expats zoals jou welkom geheten. Zij hebben hun ervaringen gedeeld, zodat je een beetje een beeld krijgt van hoe het is!

Hoewel Roemenië pas sinds kort expats aantrekt, heeft het land een rijke, diverse geschiedenis. Hierdoor zijn Roemenen uiterst vriendelijk voor buitenlanders. De lokale bevolking in de grote steden is ruimdenkend, zeer sociaal en spreekt perfect Engels, maar ook Frans, Duits, Italiaans of Spaans.

Aangezien Boekarest de snelste internetsnelheid van Europa heeft, kan je altijd in contact blijven met vrienden en familie als je ooit heimwee krijgt. Webhelp Roemenië is een multinationale hub waar je makkelijk nieuwe mensen ontmoet en snel vrienden kan maken.

Jouw carrière in Roemenië

What is the company culture like at Webhelp?

Onze bedrijfscultuur is voortdurend in beweging! We houden vooral van onze diversiteit, en iedereen is welkom zoals hij of zij is – dat is onze mentaliteit! Hier in Roemenië zijn we dynamisch, leuk en vinden we redenen om elke dag te genieten.

We zijn grote fans van nieuws, communicatie, kunst, evenementen, entertainment en zelfreflectie. Daarom hebben we voor onze medewerkers een unieke app ontwikkeld. Ons programma Centrical is een leer- en communicatieplatform, met interactieve games, video’s, quizzen, uitdagingen en de mogelijkheid om ons te vertellen over je werkplezier.

En er is meer! Ons WebHEALTH-initiatief is een wereldwijde campagne die gezondheid en welzijn binnen het bedrijf bevordert. We blijven graag actief, blijven in vorm en sporten graag. Zoals bijna overal in Europa is voetbal hier heel belangrijk.

In onze kantoren in Boekarest kun je je inschrijven voor activiteiten als yoga- en fitnesslessen (de fitnessruimte ligt op slechts 1 minuut lopen), online trainingen of taalcursussen. En je weet maar nooit… misschien word je nog influencer ook. Kijk maar eens naar #WebhelpsGotTalent op Instagram!

Ik ben geen ervaring met klantenservice. Is dat een probleem? Hebben jullie een trainingsplan?

Jouw levenservaring en persoonlijkheid kunnen meer bijdragen aan je nieuwe carrière dan je denkt! Uitmuntende klantenservice is namelijk wat Webhelp onderscheidt van concurrenten. Daarom kiezen de grootste merken ter wereld ervoor om met ons samen te werken en hun klanten aan ons toe te vertrouwen. Maar je eerdere ervaring – beroepsmatig, academisch, stage, on the job – is al een mooi uitgangspunt.

Sommige projecten vereisen specifieke vaardigheden op het gebied van sales of technische ondersteuning. Maar we zijn vooral op zoek naar jouw professionele houding, vriendelijke persoonlijkheid en positieve energie. Je zal uitzonderlijke vaardigheden ontwikkelen die je makkelijk kunt gebruiken in andere momenten in je leven – of dat nu is in de relaties met je partner, vrienden en familie of in een andere baan.

Elk project heeft een betaalde trainingsperiode van 1 tot 4 weken. Je leert hoe je een uitstekende klantenservice levert en we rusten je uit met alles wat je moet weten over het project. Daarnaast hebben we doorlopende ontwikkelingsprogramma’s en loopbaansessies om je te helpen bepalen in welke rol je op de lange termijn bij ons wilt blijven.

Wat zijn mijn salaris en arbeidsvoorwaarden?

Waar wil je met je carrière naartoe? Wij zullen jouw vaardigheden, ervaring en interesses afstemmen op onze openstaande functies en bieden je de beste mogelijkheid om met ons mee te groeien. Je salaris wordt in 2 delen verdeeld – een vast basissalaris en een variabele (bonus). In de meeste gevallen is de variabele gekoppeld aan je persoonlijke prestaties of teamprestaties.

Je salarispakket hangt ook af van de sector en het type rol (klantenservice, technische ondersteuning, verkoop), dus laat ons weten welke rol volgens jou bij je past. Dan bekijken we samen wat het beste bij je profiel past.

Met jouw salaris kun je in Boekarest genieten van de geweldige levensstijl en activiteiten die het land biedt. We werken actief samen met winkels, winkelcentra, restaurants, sportscholen en privéklinieken om je verblijf in Roemenië onvergetelijk te maken. We hebben meer dan 1000 bijzondere aanbiedingen voor je!

Krijg ik ondersteuning bij het verhuizen naar Roemenië?

Een verhuizing naar het buitenland is niet niks! Wij helpen je hier daarom graag bij. We horen graag van jou tegen welke uitdagingen je aanloopt en waar wij je bij kunnen ondersteunen.

Wij zorgen ervoor dat je een vliegticket ontvangt naar Roemenië. Daarnaast betalen we je accommodatie in een gedeelde flat. Je recruiter kan je meer vertellen over alle mogelijkheden.

Weet je niet welke documenten je nodig hebt om in Roemenië te werken? Geen probleem! Wij helpen jou bij het verkrijgen van de documenten die je nodig hebt om te mogen werken. Vestigen in Roemenië is gemakkelijk en snel. Een bezoek aan het kantoor van de sociale zekerheid, de dokter voor een snelle controle en de bank en je bent klaar!

Webhelp Roemenië is een community die diversiteit waardeert met collega’s uit de hele wereld. Echter, als gevolg van strenge lokale regels en wetten, moeten onze werknemers in aanmerking komen om in Roemenië te werken als EU/EVA-burger of met een geldige Roemeense werkvergunning.

Wat zijn de werktijden bij Webhelp? Hoeveel betaalde verlofdagen krijg ik?

Als je overweegt naar Roemenië te verhuizen, droom je vast van majestueuze bergen en middeleeuwse kastelen. Voeg daar lekkere traditionele maaltijden, zelfgemaakte brandewijn en legendarische feesten aan toe – en het is duidelijk dat je hier de tijd van je leven gaat hebben!

Tijdens je fulltime dienstverband bij Webhelp Roemenië werk je 40 uur per week. Het betaalde jaarlijkse verlof bedraagt 21 dagen, daarnaast krijg je ook de feestdagen vrij. Dit is genoeg tijd om alle iconische plaatsen, rijke natuur of het betoverende Karpatenlandschat te verkennen. De meeste belangrijke attracties, waaronder het beroemde kasteel Dracula (Bran), skigebieden of stranden aan de Zwarte Zee, liggen op slechts 3 uur rijden van Boekarest.

We doen ons best om een balans tussen werk en privé te garanderen voor al onze collega’s, zodat iedereen kan genieten van quality time met hun vrienden en familie.

Wat kan deze baan betekenen voor mijn persoonlijke groei en mijn carrière?

Ontdek je passie voor reizen terwijl je nieuwe plaatsen ontdekt en gelijkgestemde mensen ontmoet! Deze job is wat je er zelf van maakt – misschien wil je een paar jaar lang landhoppen, internationale ervaring opdoen of gewoon een nieuwe start maken.

Andere culturen en gewoonten begrijpen, zaken doen in een multiculturele omgeving en omgaan met andere expats zal je helpen groeien als professional en als persoon. We besteden ook tijd aan het delen van onze ervaringen – zo leer je mensen kennen met geweldige achtergronden!

Je hebt een reële kans om te groeien in ons bedrijf, aangezien we gemiddeld ongeveer 100 promoties per jaar hebben. Via onze meer dan 30 projecten kun je kiezen uit verschillende carrièrepaden, of je nu geïnteresseerd bent in training, management, financiën, marketing of IT. Bij Webhelp ontdek je wat zich afspeelt achter de schermen van enkele van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Of je hier nu voor 12 maanden of 2 jaar bent, we weten zeker dat je met ons mee wilt groeien! Of dat nu in Roemenië is of in een ander land waar Webhelp aanwezig is. Ongeacht waar je droom je brengt, we zullen altijd in contact blijven met elkaar!

Wat wordt er van mij verwacht op het werk?

De verwachting hangt sterk af van je rol. We hebben een hele reeks verschillende diensten. Je kunt de traditionele maandag- tot vrijdagdienst draaien, een nachtdienst, doorlopende ochtenddiensten of een weekendrooster. Eén ding staat vast: je werkt 5 dagen per week, dus je kunt je 2 vrije dagen optimaal benutten!

Welke dienst je ook werkt, je kunt altijd genieten van quality time met je vrienden of uitgaan. Dat komt omdat we in onze stad geen ‘weekendcultuur’ hebben – het leeft elke dag van de week. We streven ernaar om rekening te houden met jouw behoeften, omdat het voor ons belangrijk is om je te matchen met het werk dat bij je past. Mooie extra: weekenddiensten worden met 25% extra toeslag uitbetaald.

En er is nog iets! Omdat we diensten leveren aan de klanten en partners van onze opdrachtgevers via telefoon, chat en e-mail, is het belangrijk om hen te laten zien dat ze ons kunnen vertrouwen met hun vertrouwelijke gegevens. Bij Webhelp word je, ongeacht je functie, als medewerker volledig opgeleid om GDPR-compliant te worden. We leren je tijdens je training alles over onze beveiligingsprocedures en best practices.

Wat is jullie HR-beleid? Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Webhelp Roemenië is een people-first bedrijf! En een gelijkwaardige werkgever die diversiteit op de werkvloer waardeert en aanmoedigt. Ons HR-beleid is gericht op respect voor elkaar, waardering voor resultaten, werken als één verenigd team en het leren van nieuwe vaardigheden.

Werkervaring is niet de enige manier om je carrière vooruit te helpen. We weten dat we in een snel veranderende en dynamische sector werken. Als je toegewijd bent, gepassioneerd bent over je werk en deelneemt aan onze trainingsprogramma’s, kun je gemakkelijk jouw carrière versnellen.

We houden ervan om onze werknemers te promoveren en dat doen we wel 100 keer per jaar! Meer dan 90% van de promoties in het bedrijf zijn intern en daar zijn we trots op. Je krijgt als werknemer altijd voorrang bij onze selectieprocessen.

Via onze programma’s voor loopbaanontwikkeling profiteer je ook van interne mobiliteit als je ervoor kiest om bij ons in Roemenië te blijven – je kunt wisselen tussen projecten en zelfs afdelingen. Onze klanten komen uit de meest uiteenlopende sectoren, waaronder tech, mode, entertainment, reizen, farma, horeca, transport en nog veel meer dat je kunt uitproberen en ervaren.

Jouw avontuur in Roemenië

Kunnen jullie mij 5 redenen geven om in Boekarest te wonen?

OK. Hier is een korte lijst:

1. Lage kosten van levensonderhoud. En een comfortabel leven! De prijzen van supermarkten en internationale goederen zijn misschien vergelijkbaar met die in andere westerse landen, maar Boekarest biedt betaalbare accommodatie en entertainment van wereldklasse.
2. Een gevarieerd nachtleven. We hebben niet alleen nachtclubs in Ibiza-stijl, maar ook eeuwenoude herbergen, chique wijnbars, prestigieuze muziekfestivals en epische concerten, themarestaurants en een sterke koffiecultuur.
3. Grote, betaalbare appartementen. Of je nu kiest om alleen te wonen (ja, in Boekarest is dit voor jongeren gebruikelijk) of met huisgenoten; flats zijn ruim en hebben een huiselijke vibe.
4. Supersnel internet. Google maar eens op ‘landen met het beste internet ter wereld’ en je zult zien dat Roemenië altijd in de top 10 staat. Boekarest is ook een van de beste steden voor werknemers en freelancers die vanuit huis werken.
5. Veiligheid, dag en nacht. Als Roemenen beseffen we het niet helemaal. Maar alle expats blijven ons vertellen dat Boekarest een stuk veiliger is dan andere westerse steden.

Wat zijn de 5 beste dingen om te doen, te zien of te beleven in Athene?

Klaar voor nog een lijstje? Hier gaan we:

1. Schitterende architectuur. Boekarest heeft een mix van alles – kolossale communistische gebouwen zoals Het Paleis van het Parlement, hedendaagse wolkenkrabbers, paleizen in Parijse stijl, Art Nouveau-invloeden, gotische ontwerpen en renaissance gebouwen.
2. Zeilen in het Herastrau Park! Boekarest heeft prachtige, groene en grote parken verspreid over de stad. Hier kan je heerlijk ontsnappen aan de drukte van de stad.
3. Sport. Roemenië is beroemd om zijn Olympische legendes in gymnastiek, zoals Nadia Comaneci. Ook als je niet zo lenig bent, kan je hier alle kanten op. Denk aan aan voetbal, tennis, fietsen, vechtsporten en zelfs schermen.
4. Eten. De Roemeense keuken zal je zeker verrassen! Maar de inwoners van Boekarest zijn ook dol op de internationale keuken – Italiaans, Libanees, Frans, Chinees, Grieks, Japans, noem maar op!
5. Boerenmarkten. Roemeense biologische producten hebben de meest pure smaak! Zodra je fruit en groenten proeft die rechtstreeks door boeren worden verkocht, tegen ongelooflijk lage prijzen, kom je erachter hoe heerlijk groenten en fruit écht kunnen zijn.