Webhelp cultuur

Wat is Think Human Foundation?

Think Human Foundation is in 2020 opgericht door Webhelp Group en Olivier Duha, CEO en medeoprichter van Webhelp. De foundation is een uitbreiding van Webhelp’s SHARED Foundation, die in 2016 in Frankrijk is opgericht om mensen te ondersteunen via werkgelegenheid en integratiemogelijkheden. Bezoek voor meer informatie over onze initiatieven onze Think Human Foundation website https://thinkhumanfoundation.org/about-us/.

Wat betekent impact sourcing?

Impact Sourcing betekent dat wij als bedrijf potentiële, maar kansarme mensen een plek binnen onze organisatie bieden. Door mensen in dienst te nemen die beperkte kansen hebben, vaak uit gebieden met een laag inkomen, kunnen wij als Webhelp bijdragen aan het welzijn, mensen en lokale gemeenschappen. We zijn een groot voorstander van diversiteit en inclusie en verwelkomen werknemers van alle lagen in de maatschappij.

Wat is de visie van Webhelp voor zijn werknemers?

Wij zijn een wereldwijde community van gepassioneerde, fun-loving game-changers die het verschil willen maken voor ’s werelds meest fantastische merken. Bij ons staan onze mensen centraal bij alles wat we doen, en we geven ze de middelen om hun tijd bij ons optimaal te benutten.

Hoe is het om bij Webhelp te werken?

Wil je weten hoe het werken bij Webhelp echt is? Bekijk dan onze video: https://www.youtube.com/watch?v=UZDA3wniH7g!

Hoe ondersteunt Webhelp het welzijn van zijn werknemers?

Binnen Webhelp zijn er veel initiatieven waarmee we aandacht besteden aan de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. We doen dit door middel van verschillende programma’s in het kader van WebHEALTH. Een voorbeeld hiervan is onze jaarlijkse Kilometer Challenge waarin we met elkaar vele kilometers maken. Vele collega’s die nu een managementfunctie binnen Webhelp hebben, zijn gestart als klantenservicemedewerker. Dat is echt typerend voor onze organisatie en daarom zetten we vol in op groei en ontwikkeling. Door middel van coaching, training en opleiding bieden we onze adviseurs de kans om door te groeien en zich te blijven ontwikkelen.

Hoe gaat Webhelp om met feedback en transparantie?

Bij Webhelp waarderen en stimuleren we het geven van feedback. We geloven dat dit bijdraagt aan de transparantie binnen onze teams en streven ernaar een authentieke werkomgeving te creëren waar ieders bijdrage en suggesties welkom zijn en gewaardeerd worden.

Wat zoeken jullie in een potentiële kandidaat?

We zijn een wereldwijde community van gepassioneerde game-changers met diverse achtergronden. Een ieder van ons brengt iets unieks met zich mee. Van studenten tot ouders en van starters tot uitvoerende professionals. Wij geloven in het potentieel van iedereen. Daarom zijn we flexibel met onze functie eisen, zolang jij onze waarden maar deelt, #PeopleFirst.

Ga ik werken in een klantenservice?

Webhelp verzorgt wereldwijd het klantcontact voor de tofste merken. Of je nu klantenservicemedewerker, teammanager, cliënt director of CEO bent, je komt te werken in een moderne werkomgeving met de gezelligste collega’s!

Wat kan ik verwachten van het werken in een klantenservice?

Het werken als klantenservicemedewerker kan uitdagend zijn, maar ook voldoening geven. Het vraagt dat je soms creatief, maar ook analytisch moet denken om het probleem van de klant op te lossen. Hoewel het werk wat je doet afhangt van jouw rol en ervaring, zal jouw verantwoordelijkheid vooral zijn om waarde toe te voegen aan het contact met de klant. De hard & soft skills die je leert tijdens het werk kunnen jou verder helpen in je verdere carrière.

Is er een dresscode bij Webhelp?

Er is geen specifieke dresscode bij Webhelp, maar wij vragen al onze medewerkers zich passend bij een kantooromgeving te kleden. Zolang je rekening houdt met je collega’s en bezoekende klanten, ben je vrij om te dragen waar jij je prettig in voelt.

Wat doen jullie op het gebied van ESG / MVO?

ESG, in het Nederlands ook wel MVO, is voor ons een heel belangrijk onderwerp. Wil je weten wat wij allemaal doen op het gebied van ESG? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina: https://webhelp.com/nl/esg/ en houd onze Instagram in de gaten: https://www.instagram.com/webhelpnl/. We posten regelmatig acties in het kader van ESG.

Webhelp voordelen

Welke voordelen biedt Webhelp?

Wanneer je bij Webhelp komt werken, krijg je er een hoop leuke extra’s bij. Denk aan een refer-a-friend bonus, een fietsregeling, maar ook gratis fruit op je werk en persoonlijke aandacht voor jou, zodat jij jezelf verder kunt ontwikkelen. We willen dat jij je goed voelt op werk en je volledige potentieel kunt benutten. Bij ons sta je altijd op 1!

Biedt Webhelp parttime banen aan?

Bij Webhelp krijg je de mogelijkheid om parttime aan de slag te gaan. Veel van onze vacatures zijn parttime, omdat we begrijpen dat deze flexibiliteit ontzettend belangrijk is voor onze medewerkers.

Biedt Webhelp werken vanuit huis aan?

Voor een groot deel van onze vacatures is een combinatie van thuis en op kantoor werken mogelijk. Vaak staat dit omschreven in de vacature en als dit onduidelijk is kun je bij de recruiter vragen naar de mogelijkheden

Biedt Webhelp startersfuncties aan?

Wij plaatsen regelmatig vacatures voor andere functies dan klantenservicemedewerker. Houd hiervoor onze vacacturepagina in de gaten: https://jobs.webhelp.com/nl.

Heeft Webhelp een referal-programma?

Binnen Webhelp bestaat ons programma MATCH. Via MATCH kun jij vrienden, familie of kennissen aandragen. Zodra zij bij ons komen werken, ontvang je een vergoeding:

Je ontvangt € 150 netto wanneer de nieuwe collega die je hebt aangedragen 1 maand in dienst is.
Je ontvangt € 100 netto wanneer de nieuwe collega die je hebt aangedragen na 3 maanden nog in dienst is.
Je ontvangt € 100 netto wanneer de nieuwe collega die je hebt aangedragen 6 maanden in dienst is.​

Is het mogelijk om in het weekend te werken?

Ja bij veel teams kun je in het weekend werken. Ieder team heeft zijn eigen openingstijden en alleen binnen deze openingstijden kun je aan het werk.

Bouw ik bij Webhelp pensioen op?

Via Webhelp is het nog niet mogelijk om pensioen op te bouwen. Daar werken we op dit moment hard aan in onze nieuwe WFC-CAO. Vanaf 1 juli 2023 zal er een pensioenregeling worden geïmplementeerd waarmee jij je pensioen kunt opbouwen.

Werk je via een uitzendpartner bij Webhelp? Dan bouw je pensioen op volgens de ABU-CAO-voorwaarden.

Wat zijn mijn arbeidsvoorwaarden?

Alle arbeidsvoorwaarden bij Webhelp kun je hier nog eens nalezen: [link]

Sollicitatie- en wervingsprocedure

Heb ik een opleiding nodig om als klantenservicemedewerker te werken?

Je hebt geen specifieke opleiding nodig om al klantenservicemedewerker aan de slag te gaan bij Webhelp. Wel kijken we bij sommige teams naar jouw opleidingsniveau, omdat er specifieke skills nodig zijn.

Biedt Webhelp, naast klantenservicemedewerker, ook andere banen aan?

We bieden, naast de vacatures voor klantenservicemedewerker, nog veel meer verschillende banen aan. Dit kan zijn op het gebied van HR & Recruitment, ICT, Sales, Marketing Operations en nog veel meer.

Wanneer word er contact met mij opgenomen nadat ik heb gesolliciteerd?

Wanneer je bij ons hebt gesolliciteerd ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 tot 48 uur een reactie.

Hoe neemt Webhelp contact met mij op?

We zullen eerst telefonisch contact proberen te leggen. Mocht dit niet direct lukken dan spreken we je voicemail in en sturen we een e-mail.

Hoe ziet het recruitmentproces eruit?

Je kunt bij ons solliciteren via de knop “solliciteer” op de vacaturepagina. De stappen die je doorloopt na je sollicitatie zijn per team verschillend. Dit komt omdat sommige teams alleen een assessment doen, maar er zijn ook teams waar je WFT voor moet halen. In het algemeen ziet het proces er als volgt uit:
1. We starten met een telefonisch interview
2. Hierna volgt het assessment (meet & greet, klikgesprek, groepsassessment)
3. Je ontvangt na het assessment een bevestiging per mail dat je bent aangenomen
4. Je kunt starten met de training!

Kan ik mijn sollicitatie nog aanpassen na indienen?

Na het solliciteren kun je jouw gegevens niet meer aanpassen. Heb je toch iets verkeerds ingevuld of wil je wat aanpassen, neem dan vooral contact op met de recruiter via de contactmogelijkhede op de vacaturepagina. Hij of zij kan jou verder helpen.

Is het verplicht om mijn CV te uploaden?

Het is niet verplicht om je CV mee te sturen met je sollicitatie, maar we bieden je altijd de mogelijkheid dit wel te doen.

Accepteert Webhelp ook open sollicitaties?

Een open sollicitatie is mogelijk! Vind jij jouw baan niet tussen wat wij online hebben staan? Vul dan het contactformulier in.

Hoe kan ik mij voorbereiden op een online test?

Je kunt voorafgaand aan de test weer even de basisgrammatica en spellingsregels doornemen, maar blijf vooral rustig. You can do this!

Wat kan ik verwachten van een online test?

Tijdens de test zullen er verschillende situaties aan je worden voorgelegd waar je als klantenservicemedewerker mee te maken krijgt. Daarnaast zal er een onderdeel spelling en grammatica zijn, een aantal Engelse vragen en worden je computervaardigheden getest.

Wat moet ik doen als ik een technisch probleem heb met mijn sollicitatie?

Wanneer er iets niet goed is gegaan met jouw sollicitatie, neem dan contact op met de recruiter via de contactgegevens op de vacaturepagina.

Kan ik opnieuw bij Webhelp solliciteren als ik ben afgewezen?

Als je bent afgewezen voor een vacature, mag je nog steeds solliciteren op een andere vacature. Wij kijken uiteraard naar de reden van afwijzing, maar denken graag met je mee in een passende functie.

Hoe gaat Webhelp om met mijn persoonlijke data?

Het correct omgaan met persoonsgegevens is een prioriteit bij Webhelp. Wij houden ons aan alle wettelijk verplichte verwijdertermijnen. Jouw persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt om jouw sollicitatie te verwerken. Op verzoek kan ons recruitmentteam jouw gegevens eerder verwijderen.

Hoe kan ik feedback geven op het sollicitatie- en recruitmentproces?

Heb je een klacht of wil je feedback geven over jouw sollicitatie of het recruitmentproces? Stuur dit dan naar Nadia Schonherr via recruitment@nl.webhelp.com. We zullen dan zo snel mogelijk reageren op jouw bericht.

Hoe kan ik in contact komen met een recruiter?

Je kunt contact met onze recruiters opnemen via de contactmogelijkheden op de vacaturepagina. Dit kan telefonisch of via mail.

Opleiding en professionele ontwikkeling

Hoe kan ik binnen Webhelp doorgroeien?

Bij Webhelp willen we dat je slaagt en groeit in je carrière. Je krijgt de kans om jouw bestaande vaardigheden verder te ontwikkelen en nieuwe te leren. Houd hiervoor zeker de mogelijkheden in de gaten en heb het erover met je collega’s. Vaak is er de ruimte om nieuwe dingen te proberen, zelfs als dit iets is wat buiten je comfortzone ligt.

Wat zijn de voordelen van het werken bij Webhelp?

Onze cultuur kent een sterke ondernemersmentaliteit. Hierdoor maken veel Webhelpers een mooie groei door. Wij bieden jou de juiste omgeving en de middelen, zodat jij een carrière voor de lange termijn op kan bouwen. De communicatieskills die jij opdoet tijdens het werken bij Webhelp kun je heel goed gebruiken in jouw volgende stap. Het maakt ons niet uit of je net begint of nog niet weet waar jij heen wilt, we denken graag met je mee.

Biedt Webhelp trainingen en curcussen aan?

We bieden via ons platform Talent diverse trainingen aan die klantenservicemedewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden en de mogelijkheid bieden om verder door te groeien binnen Webhelp of daarbuiten. Het aanbod wordt per kwartaal aangevuld met nieuwe E-learnings & trainingen, zodat het vernieuwend blijft en aansluit op de behoefte.

Hoe en wanneer wordt de training uitbetaald?

Wij zorgen voor een betaalde training, zodat jij je werk goed kunt doen. We betalen dit uit vanaf het moment dat je 24 uur aanwezig bent geweest in de training.

Wordt de training door Webhelp gegeven?

Wij zorgen voor de juiste training en materialen, zodat je goed voorbereid als klantenservicemedewerker aan de slag kan gaan.

Hoe begeleiden de managers van Webhelp de medewerkers naar succes?

Door zowel op professioneel als op persoonlijk vlak ondersteuning te bieden, bouwen onze managers een vertrouwensrelatie op. En stellen ze onze mensen in staat om transparante feedback te geven.

Organiseert Webhelp ook teamuitjes en andere activiteiten om het team op te bouwen?

Eén van onze pijlers is ‘strive to enjoy’ en dat doen we zeker. We besteden veel aandacht aan toffe engagement activiteiten die zorgen voor meer verbinding en gezelligheid.

Salary

Wat wordt mijn salaris?

Het salaris kan per team verschillen. Het minimum salaris wat je als klantenservicemedewerker kunt verdienen is €11,94 bruto per uur.

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald

Jouw salaris wordt rond de 20ste van elke maand uitbetaald. Werk je via een uitzendbureau bij Webhelp, dan kan dit verschillen.

Ontvang ik reiskostenvergoeding?

Als de afstand tussen jouw woonplaats en werkplek meer dan 10 kilometer (enkele reis, o.b.v. postcode-postcode, routenet, kortste route,) bedraagt, krijg je een tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer. Ook kun je reiskosten declareren van het OV.

Ontvang ik vakantietoeslag?

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris.

Wat is de vergoeding voor thuiswerken?

De thuiswerkvergoeding bedraagt €2,13 netto per dag. De volgende kosten zijn hierbij inbegrepen: elektriciteitsverbruik, waterverbruik, gasverbruik, koffie/thee, wc-papier en afschrijving van eigen bureau & stoel.

Wanneer je je eigen laptop kan gebruiken, zal nog eens €0,50 netto per dag extra worden vergoed waardoor de thuiswerkvergoeding per thuisgewerkte dag op basis van een fulltime dienstverband €2,63 zal bedragen.

Wanneer ontvang ik een toeslag op mijn salaris?

Je ontvangt een toeslag van 50% van je salaris op elk gewerkt uur tussen 22:00 uur en 08:00 uur. Op feestdagen ontvang je een toeslag van 100% op elk gewerkt uur.

Financial Supervision Act

Wat betekent WFT?

WFT staat voor de ‘Wet op financieel toezicht’. Deze wet eist van banken, verzekeraars en anderen die financiële dienstverlening aanbieden dat medewerkers een WFT-certificaat hebben. Het is bedoeld om klanten te beschermen en om ervoor te zorgen dat jij gecertificeerd advies mag geven.

Waarom heb ik WFT nodig?

Als jij je WFT hebt gehaald, weet je alles over de financiële dienstverlening en mag je advies geven over bijvoorbeeld hypotheken of zorgverzekeringen.

Hoe krijg ik een WFT-diploma?

Je dient verschillende modules af te ronden om het WFT certificaat te behalen. Wij vergoeden dit voor je en ondersteunen je bij het behalen van het certificaat.

Wat kan ik verwachten van het WFT-examen?

Het examen van WFT is opgebouwd in een aantal modules: kennis & begrip, professioneel gedrag en een aantal vaardigheidsvragen. Dit kunnen open vragen, multiple choice, berekeningen en rangschikkingsvragen zijn.

Ik ben niet geslaagd voor mijn WFT, wat nu?

Als je je WFT niet hebt gehaald, krijg je van ons de mogelijkheid om één keer de module te herkansen. Mocht je deze herkansing niet hebben gehaald, bekijken we samen bij welk project je dan zou kunnen starten.

Ik ben geslaagd voor mijn WFT, wat nu?

Gefeliciteerd! Nu mag je aan de slag als klantenservicemedewerker. Vanuit Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ontvang je een certificaat als bewijs dat je bent geslaagd.

Others

Wat betekent VOG?

Een VOG is een verklaring waaruit blijkt dat jouw (justitiële) verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een baan bij Webhelp. Bij de beoordeling van een VOG-aanvraag kijkt Justis of je strafbare feiten op je naam hebt staan die een risico vormen voor de functie waar jij een VOG voor aanvraagt.

Hoe kan ik een VOG aanvragen?

Wanneer je gaat starten bij Webhelp via het uitzendbureau dan ontvang je vanuit hun een VOG e-mail waarin staat hoe je de VOG kunt aanvragen. Ben je in dienst gekomen via onze eigen recruitment afdeling dan ontvang je dezelfde VOG e-mail, maar dan vanuit het Shared Service Center Webhelp. Let op! Deze kan in je spam belanden.

Nadat dat je de VOG e-mail hebt ontvangen kun je de stappen volgen die daarin staan beschreven. We vragen je om de kosten voor de VOG aanvraag van € 33,85 eenmalig voor te schieten, waarna je deze kunt declareren.

Na de aanvraag wordt de VOG per post naar je toegestuurd. Dit kan 1 tot 4 weken duren. Zodra je de VOG ontvangen hebt, moet je een digitale kopie door middel van foto of scan door sturen naar VOG@nl.webhelp.com.

Voor vragen over de VOG aanvraag kun je terecht bij VOG@nl.webhelp.com.

Ik heb eerder bij Webhelp gewerkt, kan ik terugkomen?

Leuk dat je opnieuw bij ons wil komen werken! Wanneer je bij Webhelp hebt gewerkt en opnieuw wil solliciteren, kan dat en kijken we graag naar samen met jou naar de mogelijkheden.

Welke devices ontvang ik van Webhelp?

Wanneer je bent aangenomen krijg je meer informatie van ons over het ontvangen van een laptop en/of headset. Dit is per team verschillend. Als je een eigen computer of laptop hebt, zullen we samen bekijken of je hier gebruik van kan maken.

Wat betekent weekendrotatie?

Weekendrotatie betekent dat je ongeveer 1 keer per 4 weken moet werken op een zaterdag. Zo zorgen we voor een eerlijke verdeling van de zaterdagen onder alle collega’s. Per klantteam kan het wel verschillen hoe vaak dit is.

Wat wordt de bandbreedte van mijn contract?

We vragen je altijd naar jouw wensen als het gaat om hoeveel uur je minimaal en maximaal wil werken. Binnen deze min/max-uren plannen wij dan jouw rooster in. Vaak zit er een marge tussen van 6 uur, dus je kunt bijvoorbeeld minimaal 16 en maximaal 22 uur worden ingeroosterd.

Hoe wordt mijn rooster gemaakt?

We maken jouw rooster op basis van de beschikbaarheid die jij aangeeft. Zo kun je bijvoorbeeld opgeven dat je op maandag van 07:00 uur tot 23:00 uur beschikbaar bent. Wij plannen dan bijvoorbeeld het rooster in van 09:00 uur tot 17:30 uur, binnen jouw beschikbaarheid.

Kunt u uw antwoord niet vinden?