Start jouw carrière in Griekenland!
En zeg hallo tegen jouw nieuwe lifestyle!

Griekenland kan jouw nieuwe avontuur zijn. Beleef elk moment à la Mamma Mia! Leer dansen zoals Zorba de Griek. Trek je Indiana Jones laarzen aan en verken duizend jaar oude ruïnes. Ga eilandhoppen. Bekijk de de zonsondergang in Santorini of feest met beroemde DJ’s in Mykonos.

Eten en drinken

 • Combi-deal in fastfood restaurants €7
 • Lunchen met een drankje €12
 • 3-gangendiner in een gemiddeld restaurant €40
 • Fles traditionele Griekse ouzo €7

Maandelijkse uitgaven

 • Energierekeningen voor een 1-kamer appartement €196
 • 4G-abbonement €35
 • Snel internet tot 1Gbps €31
 • Kleding van een bekende keten €31

Kosten vervoer

 • Enkele reis (openbaar vervoer) €1.20
 • Maandkaart (openbaar vervoer) €30
 • Taxi (tarief per 1 km) €1
 • Benzine (per liter) €2.13

Werken in Griekenland

Hoewel Grieken meer tijd op kantoor doorbrengen dan hun Europese collega’s, zijn de Grieken zeer tevreden met hun gezondheid. Dit danken ze aan de mediterrane keuken, het klimaat en de levensstijl. Werknemers werken gemiddeld 42 uur per week. Extra uren worden betaald tegen 120%-160% van het normale salaris, afhankelijk van de werkgever en de bedrijfstak.

Griekenland heeft een Zuid-Europese werkcultuur die gericht is op prestaties en een sterk gemeenschapsgevoel. De houding is professioneel, maar de mensen zijn warm, levendig en gastvrij.

Meestgestelde vragen over

Jouw leven in Griekenland

Ik maak me zorgen over verhuizen naar een nieuw land dat ik niet ken. Wat is de ervaring?

We begrijpen hoe je je voelt. We hebben andere expats zoals jij welkom geheten. Zij hebben hun ervaringen gedeeld, zodat je een beetje een beeld krijgt van hoe het is!

Griekenland is een multicultureel land met mensen uit vele hoeken van de wereld. Het heerlijke klimaat, de gastvrije bevolking, de gevarieerde keuken en de mogelijkheid om door het land te reizen met collega’s, zullen dit een onvergetelijke ervaring voor jou maken.

Griekenland heeft een goede en stabiele internetverbinding. Dat betekent dat je makkelijk contact kunt houden met je familie en vrienden als je ooit heimwee hebt. Er zijn ook Facebookgroepen en georganiseerde expat-evenementen waar je andere expats kunt ontmoeten.

Na een tijdje voelt het leven in Griekenland elke dag als vakantie. En toevallig werk je ook nog. Met een aantrekkelijk salaris bij Webhelp kun je een comfortabele levensstijl hebben, reizen binnen Griekenland of naar andere plaatsen in Europa en altijd actief blijven. En hebben we de snelle doorgroeimogelijkheden al genoemd?

Is het moeilijk om woonruimte in de stad te vinden? En hoe duur is dat?

We zetten ons volledig in om je in dit proces te ondersteunen. Daarom betalen we de eerste 2 weken jouw accommodatie in een hotel of Airbnb, evenals het vliegticket van je land naar Griekenland.
Het vinden van een leuke woonplek in Athene duurt niet lang en is naar Europese maatstaven betaalbaar. Een appartement met 1 slaapkamer in het centrum kost slechts €397/maand en het delen van een flat met 2 slaapkamers kost €250-300/maand.

Wij raden je aan in het begin een flat te delen omdat je dan wat geld opzij kunt zetten. Houd er rekening mee dat je normaal gesproken een aanbetaling en een voorschot van 1 of 2 maanden moet betalen wanneer je een studio of een flat huurt.

Athene is een levendige maar geografisch kleine hoofdstad in vergelijking met steden als Berlijn, Parijs of Madrid. Als je liever 20-30 minuten van de drukte vandaan woont, kun je je eigen moderne studio buiten het stadscentrum vinden voor slechts €333/maand.

We kunnen je op verzoek meer hulp en informatie geven bij het zoeken naar woonruimte in Athene.

Is Athene een dure stad?

Athene heeft lage tot gemiddelde kosten van levensonderhoud. De huur en het gas/water/licht zijn vaak goedkoper dan in andere grote Zuid-Europese hoofdsteden. Er zijn een aantal dure wijken die speciaal voor toeristen en luxe winkels zijn ontwikkeld, net als restaurants in het hogere segment. Maar het grootste deel van de hoofdstad is betaalbaar, met heerlijk eten in authentieke taverna’s, gratis toegang tot de mooiste stranden en zelfs enkele musea.

Afhankelijk van hoe jij je geld uitgeeft en spaart, kun je je helemaal uitleven met een breed scala aan activiteiten. Expats die in Griekenland wonen, zeggen dat ze actiever zijn en meer voldoening uit hun werk halen sinds ze hier wonen. Statistieken en studies hebben aangetoond dat een salaris van meer dan €1.000/maand voor een jonge volwassene in Griekenland de psychologische drempel is voor een bevredigende carrière.

Omdat je meer dan het gemiddelde Griekse salaris verdient, kun je comfortabel leven en kun je leuke activiteiten ondernemen.

Wat is het effect van werken in Griekenland op de rechten en plichten in mijn eigen land?

Voordat je jouw land verlaat, raden wij je aan bij jouw lokale autoriteiten te informeren naar je pensioenregeling en inkomstenbelastingstelsel, vooral als je niet uit een EU/EER-land of Zwitserland komt. Dezelfde aanpak wordt aanbevolen als je studieleningen of andere kredietschulden hebt.

Wanneer je in Griekenland werkt, betaalt Webhelp al jouw belastingen (ingehouden op je maandelijkse salaris), inclusief verplichte ziektekostenverzekering, sociale zekerheid en pensioenbijdrage. Je komt dus in aanmerking voor de uitkeringen van de Griekse overheid.

Als jouw land deel uitmaakt van de EU/EVA, zijn er enkele onderlinge overeenkomsten tussen staten. Als je besluit terug te keren naar je geboorteland, kun je je rechten overdragen via de lokale overheid. Als jouw land geen deel uitmaakt van de EU/EVA, moet je bij jouw ambassade in Griekenland informeren naar bestaande overeenkomsten.

Wij maken jouw salaris of contractovereenkomst niet bekend aan de bevoegde autoriteiten van jouw land van herkomst. Indien nodig is het je eigen verantwoordelijkheid om je inkomen of andere inkomsten uit het buitenland aan te geven bij je eigen regering.

Hoe werkt het met de gezondheidszorg? Moet ik zelf betalen als ik naar de dokter of het ziekenhuis moet?

Griekenland heeft moderne gezondheidszorg waar elke burger uit een EU/EVA-land gratis toegang toe heeft als hij belastingplichtig is of officieel in het land werkt. De openbare gezondheidszorg is betrouwbaar en dekt een breed scala aan medische behandelingen.

Bij particuliere gezondheidszorg krijg je toegang tot betere wachttijden, nieuwere faciliteiten en artsen die goed Engels spreken. Bij Webhelp Griekenland maakt particuliere gezondheidszorg deel uit van je secundaire arbeidsvoorwaarden. Elk bezoek aan de dokter of het ziekenhuis wordt dus gedekt door je verzekeraar. Belangrijk hierbij is dat je eerst zelf moet betalen en het betalingsbewijs goed moet bewaren. Deze kun je declareren via Webhelp om het bedrag terug te krijgen via je zorgverzekering.

Jouw carrière in Griekenland

Krijg ik ondersteuning bij het verhuizen naar Griekenland?

Een verhuizing naar het buitenland is niet niks! Wij helpen je hier daarom graag bij. We horen graag van jou tegen welke uitdagingen je aanloopt en waar wij je bij kunnen ondersteunen.

Wij zorgen ervoor dat je een vliegticket ontvangt naar Athene (enkele reis). Daarnaast betalen we jouw taxi van de luchthaven naar je accomodatie en betalen we jouw accomodatie voor de eerste 2 weken totdat je naar een permanente plek verhuist.

Weet je niet welke documenten je nodig hebt om in Griekenland te werken? Geen probleem! Wij helpen jou bij het verkrijgen van de documenten die je nodig hebt om te mogen werken. Ook zorgen we ervoor dat je een sociale verzekeringspas (AMKA) ontvangt en openen we samen jouw bankrekening.

Webhelp Griekenland is een community die diversiteit waardeert met collega’s uit de hele wereld. Echter, als gevolg van strenge lokale regels en wetten, moeten onze werknemers in aanmerking komen om in Griekenland te werken als EU/EVA-burger of met een geldige Griekse werkvergunning.

Wat zijn mijn salaris en arbeidsvoorwaarden?

Waar wil je met je carrière naartoe? Wij zullen jouw vaardigheden, ervaring en interesses afstemmen op onze openstaande functies en bieden je de beste mogelijkheid om met ons mee te groeien. Je salaris wordt in 2 delen verdeeld – een vast basissalaris en een variabele (bonus). In de meeste gevallen is de variabele gekoppeld aan je persoonlijke prestaties of teamprestaties.

Je salarispakket hangt ook af van de sector en het type rol (klantenservice, technische ondersteuning, verkoop), dus laat ons weten welke rol volgens jou bij je past. Dan bekijken we samen wat het beste bij je profiel past.

Met jouw salaris kun je in Athene genieten van de geweldige levensstijl en activiteiten die het land biedt. Zo kun je genieten van 3-daagse reizen naar Santorini, uit eten gaan met vrienden, een ruime kamer of studio huren, naar clubs gaan of lekker gaan shoppen in het centrum.

Ik ben geen ervaring met klantenservice. Is dat een probleem? Hebben jullie een trainingsplan?

Jouw levenservaring en persoonlijkheid kunnen meer bijdragen aan je nieuwe carrière dan je denkt! Uitmuntende klantenservice is namelijk wat Webhelp onderscheidt van concurrenten. Daarom kiezen de grootste merken ter wereld ervoor om met ons samen te werken en hun klanten aan ons toe te vertrouwen. Maar je eerdere ervaring – beroepsmatig, academisch, stage, on the job – is al een mooi uitgangspunt.

Sommige projecten vereisen specifieke vaardigheden op het gebied van sales of technische ondersteuning. Maar we zijn vooral op zoek naar jouw professionele houding, vriendelijke persoonlijkheid en positieve energie. Je zal uitzonderlijke vaardigheden ontwikkelen die je makkelijk kunt gebruiken in andere momenten in je leven – of dat nu is in de relaties met je partner, vrienden en familie of in een andere baan.

Elk project heeft een betaalde trainingsperiode van 2 tot 4 weken. Je leert hoe je een uitstekende klantenservice levert en we zorgen dat je alle benodigde kennis hebt. Daarnaast hebben we doorlopende ontwikkelingsprogramma’s en loopbaansessies om je te helpen bepalen in welke rol je op de lange termijn bij ons wilt blijven.

Hoe is de bedrijfscultuur bij Webhelp?

Onze bedrijfscultuur is voortdurend in beweging! We houden vooral van onze diversiteit, en iedereen is welkom zoals hij of zij is – dat is onze mentaliteit! Hier in Griekenland zijn we dynamisch, leuk en vinden we redenen om elke dag te genieten.

We organiseren regelmatig interne en externe evenementen, zowel virtueel als fysiek, om bestaande en toekomstige werknemers de kans te geven te netwerken. Aangezien er veel nationaliteiten binnen het bedrijf zijn, krijg je de kans om leuke weetjes of interessante aspecten over nieuwe culturen te leren.

Grieken zijn ook erg vriendelijk voor toeristen en nieuwe inwoners. Wees dus niet verbaasd als een lokale collega je graag rondleidt door de stad of jou de beste eetgelegenheden in Athene tipt die maar weinig mensen kennen.

Maar een actief sociaal leven is niet alles. Wij bieden je ook een gratis fitnessruimte, pilates- en yogalessen en massagesessies. Er worden sociale evenementen georganiseerd, zowel op kantoor als in cafés of bars in het stadscentrum. Onze expat-collega’s blijven het woord verspreiden: wonen in Athene voelt elke dag als vakantie. En je weet maar nooit… misschien word je zelf ook wel een influencer. Kijk maar eens naar #WebhelpsGotTalent op Instagram!

Wat zijn de werktijden bij Webhelp? Hoeveel betaalde verlofdagen krijg ik?

Als je overweegt naar Griekenland te verhuizen, droom je vast van allerlei eilanduitstapjes. Of van de wildste feesten in Europa. We nemen het je niet kwalijk – wij houden ook van deze levensstijl!

Tijdens je fulltime dienstverband bij Webhelp Griekenland werk je 8 uur per dag, 5 dagen per week. Dat betekent 40 uur per week, wat lager is dan het gemiddelde van 42 uur per week in Griekenland. Het betaalde jaarlijkse verlof bedraagt 20 dagen en daarbij krijg je ongeveer 7-8 dagen extra feestdagen per jaar. Dit is genoeg tijd om alle iconische plaatsen, eilanden en bezienswaardigheden van Griekenland te bezoeken.

We doen ons best om een balans tussen werk en privé te garanderen voor al onze collega’s, zodat iedereen kan genieten van quality time met hun vrienden en familie. Of kunnen reizen naar Instagram-perfecte bestemmingen. Of meer tijd kunnen besteden aan hun hobby’s en persoonlijke projecten.

Wat kan deze baan betekenen voor mijn persoonlijke groei en mijn carrière?

Ontdek je passie voor reizen terwijl je nieuwe plaatsen ontdekt en gelijkgestemde mensen ontmoet! Deze job is wat je er zelf van maakt – misschien wil je een paar jaar lang landhoppen, internationale ervaring opdoen of gewoon een nieuwe start maken.

Andere culturen en gewoonten begrijpen, zaken doen in een multiculturele omgeving en omgaan met andere expats zullen je helpen groeien als professional en als persoon. Je krijgt een kans op snelle carrièregroei. Bij Webhelp ontdek je wat zich afspeelt achter de schermen van enkele van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Misschien ben je ook op een punt in je leven dat je de behoefte voelt om je carrière opnieuw op te starten of jezelf opnieuw uit te vinden. Je zult je taal- en onderhandelingsvaardigheden verbeteren, efficiënter leren communiceren en zelfs wat Grieks leren. Onze taal klinkt net zo aangenaam als Spaans of Italiaans. Vooral in onze vrolijke muziek.

Of je hier nu voor 12 maanden of 2 jaar bent, we weten zeker dat je met ons mee wilt groeien! Of dat nu in Griekenland is of in een ander land waar Webhelp aanwezig is. Ongeacht waar je droom je brengt, we zullen altijd in contact blijven met elkaar!

Wat wordt er van mij verwacht op het werk?

Onze werkomgeving is vriendelijk, mensgericht en zeer georganiseerd. We willen niet zo ver gaan om onszelf netheidsfreaks te noemen, maar de meeste van onze collega’s houden van een schone werkruimte. Je kunt in ieder geval een vleugje van je persoonlijkheid toevoegen aan je kantoor.

Flexibiliteit is een andere kwaliteit die wij van onze medewerkers verwachten, zoals zij dat ook van ons verwachten. We zullen ons best doen om jou te koppelen aan het werk dat bij je past, maar je kunt ook een roulerend rooster hebben. Eén ding staat vast: je werkt 5 dagen per week, dus je kunt je 2 vrije dagen optimaal benutten!

En er is nog iets! Omdat we diensten leveren aan de klanten en partners van onze opdrachtgevers via telefoon, chat en e-mail, is het belangrijk om hen te laten zien dat ze ons kunnen vertrouwen met hun vertrouwelijke gegevens. Bij Webhelp word je, ongeacht je functie, als medewerker volledig opgeleid om GDPR-compliant te worden. We leren je tijdens je training alles over onze beveiligingsprocedures en best practices.

Wat is jullie HR-beleid? Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Webhelp Griekenland is een people-first bedrijf! We bieden gelijke kansen en waarderen en moedigen diversiteit op de werkvloer aan. Ons HR-beleid is gericht op respect voor elkaar, waardering voor resultaten, werken als één team en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Werkervaring is niet de enige manier om je carrière vooruit te helpen.We weten dat we in een snel veranderende en dynamische sector werken. Als je toegewijd bent, gepassioneerd bent over je werk en deelneemt aan onze trainingsprogramma’s, kun je gemakkelijk jouw carrière versnellen.

Via het interne mobiliteitsprogramma van Webhelp krijg je bijna maandelijks de kans om te switchen tussen projecten en een hogere functie te bereiken (bv. teamleider, supervisor, enz.). Gemiddeld zijn er meer dan 5 kansen per maand voor een teamleider of supervisor positie.

Onze opdrachtgevers komen uit de meest uiteenlopende sectoren, waaronder tech, mode, entertainment, reizen, farma, horeca, transport en nog veel meer. Je kunt er dus voor kiezen je te specialiseren in een specifieke branche of verschillende bedrijven uit te proberen.

Jouw avontuur in Griekenland

Kunnen jullie mij 5 redenen geven om in Athene te wonen?

OK. Hier is een korte lijst:

1. Met meer dan 2800 zonuren per jaar is Athene de derde zonnigste hoofdstad in de EU (na Nicosia en Valetta). Dat is genoeg dagelijkse vitamine D en positieve energie.
2. Je hebt waarschijnlijk gekeken naar My Big Fat Greek Wedding of Mamma Mia! We hebben niet allemaal Griekse standbeelden in onze huizen en kantoren, maar we zijn allemaal familiegericht en houden van levendige gemeenschappen en interactie met buitenlanders.
3. We hebben een van de hoogste levensverwachtingen in Europa. We denken graag dat dat komt omdat onze harten gevuld zijn met vreugde. Maar het is eigenlijk onze wereldberoemde mediterrane Griekse keuken. En ook die hoge dosis vitamine D.
4. Hollywood beroemdheden komen naar ons kleine eiland Mykonos om tot zonsopgang te feesten. Maar het echte feest is in Athene. Met honderden keuzes aan bars en nachtclubs waar alle muziekgenres worden gespeeld, voel je de beat in elk hoekje en gaatje.
5. Athene is een ideaal knooppunt als je naar afgelegen idyllische eilanden, off-the-beaten-track plaatsen in Griekenland en andere steden in Europa wilt reizen. En je ontmoet er genoeg andere buitenlanders of collega’s die net zo denken en voelen als jij.

Wat zijn de 5 beste dingen om te doen, te zien of te beleven in Athene?

Klaar voor nog een korte lijst? Hier gaan we:

1. Onze taverna’s maken een echte foodie van je. Natuurlijk, de beroemde souvlaki of moussaka weggespoeld met een glas ouzo of een Griekse ijskoffie is geweldig. Maar je kunt ook genieten van onze saganaki specialiteiten en heerlijke desserts.
2. Bezoek historische plaatsen. Wees gefascineerd door de beroemde Akropolis en het Parthenon. En wandel door de chique straten van Plaka, Monastiraki, Thiseio en Gazi. Maar Athene heeft nog veel meer verborgen juweeltjes om te ontdekken.
3. Maak je klaar om te Instagrammen! Aegina, Agkistri, Varkiza en andere nabijgelegen strandparadijzen zijn een must als het gaat om luie dagen onder de Griekse zon. Van juni tot oktober heeft onze zee een perfecte temperatuur om in te zwemmen.
4. Beleef bruisende feesten. Het Griekse carnaval, het paasfeest met het heerlijke lamsvlees en de kleurrijke kerstversieringen zijn zeker een reden om elk seizoen van Griekenland te genieten.
5. Bouw een leven op met nieuwe vrienden of een partner. Het is geen geheim dat velen Griekenland hebben bezocht voor vakantie of werk en voorgoed zijn gebleven omdat ze verliefd werden op het land of op een speciaal iemand.