Start jouw carrière in Portugal!
En zeg hallo tegen jouw nieuwe lifestyle!

Portugal is gezegend met weelderige vegetatie en dramatische landschappen die een hemel zijn voor natuurliefhebbers. Voeg daar de ubersociale Portugezen, het wilde nachtleven, de Atlantische strandstemming en de unieke keuken aan toe, en je hebt het geheime recept voor plezier en avontuur.

De kosten van het levensonderhoud

Portugal scoort constant als het land met het beste klimaat van Europa. Het is alsof de winter nog nooit van dit land heeft gehoord. Maar duizenden expats, digitale nomaden en studenten wel. Door deze aantrekkingskracht zijn de prijzen van onroerend goed gestegen, maar diensten en lokale producten zijn betaalbaarder dan in andere West-Europese regio’s.

Het gemiddelde maandsalaris in het land bedraagt 977 euro netto, met hogere lonen in Lissabon. Een alleenstaande volwassene (20-29 jaar) kan in de hoofdstad een levendig leven leiden, het culturele en sociale leven ervaren, het land bezoeken of tijdens de vakantie naar het buitenland gaan.

Dankzij de goed ontwikkelde infrastructuur is reizen in Portugal gemakkelijk en snel, of het nu per auto, trein, bus of vliegtuig is. Lissabon heeft rechtstreekse vluchten naar alle belangrijke Europese bestemmingen en veel steden in Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Eten en drinken

 • Combi-deal in fastfood restaurants €7
 • Lunchen met een drankje €8
 • 3-gangendiner in een gemiddeld restaurant €40
 • Fles port €10

Maandelijkse uitgaven

 • Energierekeningen voor een 1-kamer appartement €110
 • 4G-abonnement €14
 • Snel internet tot 1Gbps €34
 • Kleding van een bekende keten €30

Kosten vervoer

 • Enkele reis (openbaar vervoer) €1.62
 • Maandkaart (openbaar vervoer) €40
 • Taxi (tarief per 1 km) €0.80
 • Geschatte kosten voor een Uber (10 km) €20

Werken in Portugal

Aangezien de Portugezen graag buiten zijn, hechten zij veel waarde aan hun vrije tijd. Anderzijds zijn zij competitief en resultaatgericht en werken zij gemiddeld 40 uur per week. De extra uren hier en daar worden gecompenseerd met vrije dagen of een toeslag.

De werkcultuur in Portugal is expat-vriendelijk en technologie-georiënteerd, met een sterke focus op prestaties en gezelligheid. Hoewel de Portugezen zichzelf niet zo beschouwen, zeggen de meeste buitenlanders dat ze de vriendelijkste van Europa zijn. Beoordeel het zelf maar.

Meestgestelde vragen over

Jouw leven in Portugal

Ik maak me zorgen over verhuizen naar een nieuw land dat ik niet ken. Wat is de ervaring?

Of het nu om persoonlijke of professionele redenen is, verhuizen naar een nieuw land is altijd een uitdagende maar spannende ervaring. Onze HR-afdeling is er om je te ondersteunen en al jouw vragen te beantwoorden. En we begrijpen hoe je je voelt, want we hebben andere dappere expats van meer dan 63 nationaliteiten verwelkomd.

Hoewel Portugal al vele jaren een toeristisch land is, trekt het pas sinds kort grote expatgemeenschappen uit Centraal- en Noord-Europa aan. Je vindt er een ware smeltkroes van culturen, keukens, muziek en kunstinvloeden uit de hele wereld.

Na de aanpassingsperiode voelt het leven in Portugal elke dag als vakantie. En je werkt toevallig ook nog. Webhelp Portugal is een multinationale hub die veel mogelijkheden biedt om mensen te ontmoeten en snel vrienden te maken met verhalen waarin je je zult herkennen.

Is het moeilijk om woonruimte in de stad te vinden? En hoe duur is dat?

Wij zullen je bij dit proces ondersteunen en je adviseren over welke wijken het beste aansluiten bij jouw behoeften en verwachtingen. Vergeet niet dat Lissabon de laatste jaren Barcelona heeft uitgedaagd voor de toppositie met betrekking tot levensstijl en levenskwaliteit. Dit heeft de Portugese hoofdstad extreem populair gemaakt bij expats uit alle lagen van de bevolking.

Het huren van een appartement met 1 slaapkamer of een grote studio in het stadscentrum kost je 712 euro per maand. Als je liever in het oude stadscentrum woont, raden wij je aan een flat te delen – dat kost ongeveer 350-600 euro per maand.

Lissabon is echter een stad met leuke wijken verspreid over een klein geografisch gebied. Het is ook makkelijk om een mooie flat te huren buiten het centrum en zelfs in een voorstad. Je betaalt slechts 250-300 euro per maand voor een kamer en je bent in minder dan 30 minuten op kantoor.

Een goede tip: veel collega’s gebruiken hun netwerk van collega’s om een kamer te vinden in een gedeelde flat. Het is de eenvoudigste en gemakkelijkste manier!

Is de stad duur?

Portugal is het meest betaalbare West-Europese land. Voor expats uit landen als Zweden, Frankrijk, Nederland, Duitsland en zelfs Spanje zullen de kosten van levensonderhoud veel lager aanvoelen. Internationale producten, elektronische apparaten, luxe goederen en supermarktprijzen liggen op hetzelfde niveau als in andere West-Europese steden. Lokaal voedsel, recreatieve activiteiten, vervoer en diensten zijn echter veel goedkoper.

Voor inwoners die op zichzelf wonen, is huisvesting in Lissabon in de meeste gevallen de grootste maandelijkse uitgave. Afhankelijk van je koop- en spaargedrag zal je je met het salaris en prestatiebonussen op je gemak voelen in de stad en genieten van een geweldige levenskwaliteit.

Je kunt hier een zeer actieve levensstijl aannemen. Begin met het bekijken van de schoonheid van de stad vanaf de vele uitkijkpunten – er is een goede reden dat Lissabon de bijnaam ‘De stad van de 7 heuvels’ (of 8, afhankelijk van wie je het vraagt) heeft. Verken daarna de nabijgelegen blauwe-vlagstranden met het zachtste zand en de beste surfplekken van Europa. Hebben we de weelderig groene tuinen en parken al genoemd die aanvoelen als tropische bossen?

Wat is het effect van werken in Portugal op de rechten en plichten in mijn eigen land?

Voordat je je land verlaat, raden wij je aan bij je plaatselijke autoriteiten te informeren naar je pensioenregeling en inkomstenbelastingstelsel, vooral als je niet uit een EU/EER-land of Zwitserland komt. Hetzelfde geldt als je studieleningen of andere kredietschulden hebt in je eigen land.

Wanneer je in Portugal werkt, betaalt Webhelp al je belastingen (ingehouden op je maandelijkse salaris), inclusief verplichte ziektekostenverzekering, sociale zekerheid en pensioenbijdrage. Je komt dus in aanmerking voor de uitkeringen van de Portugese overheid.

Als je land deel uitmaakt van de EU/EVA, zijn er enkele onderlinge overeenkomsten tussen staten. Als je besluit terug te keren naar je geboorteland, kun je jouw rechten via je lokale overheid overdragen. Als jouw land geen deel uitmaakt van de EU/EVA, moet je bij jouw ambassade in Portugal informeren naar bestaande overeenkomsten.

Wij maken jouw salaris of contractovereenkomst niet bekend aan de bevoegde autoriteiten van je land van herkomst. Indien nodig is het jouw verantwoordelijkheid om je inkomen of andere inkomsten uit het buitenland aan te geven bij je eigen regering.

Hoe werkt het met de gezondheidszorg? Moet ik zelf betalen als ik naar de dokter of het ziekenhuis moet?

De staatsgezondheidszorg in Portugal heeft de afgelopen jaren een sterke hervorming ondergaan, met als resultaat een verbeterd systeem dat nu tot de beste van Europa behoort. Voor langdurig ingezetenen (jonger dan 18 en ouder dan 65) en belastingbetalende werknemers (zowel staatsburgers als buitenlanders) is de openbare gezondheidszorg gratis.

Je moet je medische kaart aanvragen en je inschrijven bij een huisarts voor eerstelijnsgezondheidszorg. Indien nodig zal jouw arts je doorverwijzen naar een specialist. Sommige consulten, essentiële geneesmiddelen en de meeste procedures zijn gratis, maar tandheelkundige zorg valt niet onder het openbare gezondheidsstelsel. Behandelingen, specialisten en apparatuur voldoen aan de hoogste normen, maar de wachttijden in het publieke systeem kunnen lang zijn.

Bij Webhelp Portugal maakt een particuliere ziektekostenverzekering deel uit van je voordeelpakket na 6 maanden in het bedrijf. Je krijgt toegang tot particuliere ziekenhuizen en klinieken en geniet het voordeel van snellere afspraaktijden en betere faciliteiten. In particuliere centra van grote steden spreken de meeste medische professionals goed Engels en zelfs Frans of Spaans.

Jouw carrière in Portugal

Krijg ik ondersteuning bij het verhuizen naar Portugal?

Een verhuizing naar het buitenland is niet niks! Wij helpen je hier daarom graag bij.We horen graag van jou tegen welke uitdagingen je aanloopt en waar wij je bij kunnen ondersteunen. Of het nu gaat om accommodatie, vervoer, vliegtickets of een ander aspect, jouw persoonlijke recruiter kan je door de beschikbare opties heen praten.

Weet je niet welke documenten je nodig hebt om in Portugal te werken? Geen probleem. Wij bieden ondersteuning bij het verkrijgen van de eerste documenten die nodig zijn om te werken. Je moet je European Resident Certificate, fiscaal identificatienummer, en BSN nummer krijgen en een bankrekening openen. Het is een eenvoudig proces, en we zullen je voorzien van een uitgebreide gids over hoe je dit moet doen wanneer je aankomt in Portugal.

Webhelp Portugal is een gemeenschap die diversiteit waardeert, en onze collega’s komen uit vele delen van de wereld. Als gevolg van strikte lokale regelgeving en wetten moeten onze werknemers wel in aanmerking komen om te werken in Portugal als een EU/EVA-burger of met een geldige Portugese werkvergunning.

Wat zijn mijn salaris en arbeidsvoorwaarden?

Waar wil je met je carrière naartoe? Wij zullen jouw vaardigheden, ervaring en interesses afstemmen op onze openstaande functies en bieden je de beste mogelijkheid om met ons mee te groeien. Je salaris wordt in 2 delen verdeeld – een vast basissalaris en een variabele (bonus). In de meeste gevallen is de variabele gekoppeld aan je persoonlijke prestaties of teamprestaties.

Je salarispakket hangt ook af van de sector en het type rol (klantenservice, technische ondersteuning, verkoop), dus laat ons weten welke rol volgens jou bij je past. Dan bekijken we samen wat het beste bij je profiel past.

Ongeacht je functie bij Webhelp Portugal kun je met je salaris genieten van de geweldige levensstijl en activiteiten die het land biedt. We werken actief samen met externe winkels, winkelcentra, restaurants, sportscholen en privéklinieken om jouw ervaring in de stad te verbeteren. We doen ons best om je te helpen reizen, in goede gezondheid te blijven en te socialiseren met andere avontuurlijke collega’s van meer dan 15 nationaliteiten.

Ik ben geen ervaring met klantenservice. Is dat een probleem? Hebben jullie een trainingsplan?

Jouw levenservaring en persoonlijkheid kunnen meer bijdragen aan je nieuwe carrière dan je denkt! Uitmuntende klantenservice is namelijk wat Webhelp onderscheidt van concurrenten. Daarom kiezen de grootste merken ter wereld ervoor om met ons samen te werken en hun klanten aan ons toe te vertrouwen. Maar je eerdere ervaring – beroepsmatig, academisch, stage, on the job – is al een mooi uitgangspunt.

Misschien leef je je uit in Lissabon of bewonder je de eeuwenoude architectuur in de Jongerenhoofdstad van Portugal, Braga. Of misschien is een wijnproeverij in Porto gevolgd door een ontspannen dagje strand meer iets voor jou. Maar je zult ook uitzonderlijke vaardigheden ontwikkelen die gemakkelijk overdraagbaar zijn naar andere gebieden van je leven – of dat nu is in de relaties met je partner, vrienden en familie of in een andere baan.

Wij voorzien een uitgebreid initieel opleidingsplan van 2 tot 4 weken. Je leert hoe je een uitstekende klantenservice kunt leveren en we zorgen dat je alle benodigde kennis hebt. Daarnaast hebben we doorlopende ontwikkelingsprogramma’s en loopbaansessies om je te helpen bepalen in welke rol je op lange termijn bij ons wilt blijven.

Hoe is de bedrijfscultuur bij Webhelp?

Onze bedrijfscultuur is voortdurend in beweging! Wij houden vooral van onze diversiteit en iedereen is welkom zoals hij of zij is – dat is onze mentaliteit! In Portugal zijn we dynamisch, vooruitstrevend en vinden we redenen om elke dag te genieten.

We worden gezien als één van de beste bedrijven om voor te werken in Portugal. Een sterke pijler van onze bedrijfscultuur is samen successen behalen, daarom geloven we echt in ons ‘Bring a Friend programma’. Wij creëren kansen voor jou – jij kunt hetzelfde doen voor je vrienden.

Ons WebHEALTH-initiatief is een wereldwijde campagne die gezondheid en welzijn binnen het bedrijf bevordert. Onze collega’s hebben toegang tot een gratis dokter en psycholoog. Wij blijven ook graag actief, blijven in vorm en doen aan sport.

Bij Webhelp Portugal kun je deelnemen aan bedrijfsactiviteiten en evenementen die plezier en voldoening geven. En je weet maar nooit… misschien word je wel een influencer. Kijk maar eens naar #WebhelpsGotTalent op Instagram!

Wat zijn de werktijden bij Webhelp? Hoeveel betaalde verlofdagen krijg ik?

Als je overweegt naar Portugal te verhuizen, weten we dat je droomt van paradijselijke stranden, ongerepte wateren en natuurlijke wonderen. En als jij je wensen combineert met onze voorliefde voor feesten, gastronomie en sport, vind je een plek die je voor lange tijd je thuis zult noemen!

Tijdens jouw fulltime dienstverband bij Webhelp Portugal werk je 40 uur per week. Je hebt een lunchpauze van 1 uur per dag, evenals 15 minuten in de ochtend en 15 minuten in de middag. Je hebt 20 betaalde verlofdagen per jaar (22 dagen na een jaar dienstverband) en je krijgt ongeveer 14 dagen extra betaalde nationale feestdagen per jaar. Dat geeft je ruim de tijd om je onder te dompelen in kleurrijke carnavalsfeesten, ongebaande paden en een actieve levensstijl.

Wil je nog beter nieuws horen over je vrije dagen? Portugal heeft adembenemende landschappen en je kunt het hele land van noord naar zuid doorkruisen in slechts 5 of 6 uur rijden. Maak je dus op voor Instagram-perfecte roadtrips.

We doen ons best om een evenwicht tussen werk en privé te garanderen voor al onze collega’s, of het nu gaat om ouders, studenten of expats zoals jij die het stadsleven ten volle willen beleven.

Wat voegt deze baan toe aan mijn persoonlijke groei en carrière?

Ontdek je passie voor reizen terwijl je nieuwe plaatsen ontdekt en gelijkgestemde mensen ontmoet! Deze baan is wat je ervan maakt – misschien wil je een paar jaar gaan rondtrekken, internationale ervaring opdoen of gewoon een nieuwe start maken.

Nieuwe culturen, gewoonten en talen leren en omgaan met andere expats zullen je helpen groeien als professional en als persoon. Je leert mensen kennen met geweldige achtergronden!

Wij zijn een team van professionals die elkaar graag helpen groeien. Via onze meer dan 30 projecten in 13 talen kun je kiezen uit verschillende carrièrepaden, of je nu geïnteresseerd bent in training, kwaliteit, management, financiën of HR. Bij Webhelp ontdek je wat zich afspeelt achter de schermen van enkele van de meest waardevolle bedrijven ter wereld.

Kom voor 12 maanden, blijf 2 jaar of zelfs langer! We weten zeker dat je met ons mee wilt groeien, of dat nu in Portugal is of in een ander land waar Webhelp aanwezig is. Ongeacht waar je droom je brengt, we houden altijd contact op Instagram!

Wat wordt van mij verwacht in de baan?

De verwachting hangt sterk af van je rol. We hebben een hele reeks verschillende diensten. Je kunt de traditionele maandag- tot vrijdagdienst draaien, een nachtdienst, ochtenddienst of een weekenddienst. Eén ding staat vast: je werkt 5 dagen per week, dus je kunt je 2 vrije dagen optimaal benutten!

Welke dienst je ook werkt, je kunt altijd genieten van quality time met je vrienden of uitgaan. Portugezen en expats die in ons zonnige land wonen, houden van hun relaxte levensstijl. We streven ernaar om rekening te houden met jouw behoeften, want het is belangrijk voor ons dat je matcht met het werk. Plus, voor diensten die tussen 22.00 en 7.00 uur worden gewerkt krijg je 25% extra betaald.

En er is nog iets! Omdat we diensten leveren aan de klanten en partners van onze opdrachtgevers via telefoon, chat en e-mail, is het belangrijk om hen te laten zien dat ze ons kunnen vertrouwen met hun vertrouwelijke gegevens. Bij Webhelp word je, ongeacht je functie, als medewerker volledig opgeleid om GDPR-compliant te worden. We leren je tijdens je training alles over onze beveiligingsprocedures en best practices.

Wat is het HR-beleid? Zijn er carrièremogelijkheden?

Webhelp Portugal is een people-first bedrijf! We bieden gelijke kansen en waarderen en moedigen diversiteit op de werkvloer aan. Ons HR-beleid is gericht op respect voor elkaar, waardering voor resultaten, werken als één team en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Werkervaring is niet de enige manier om je carrière vooruit te helpen.We weten dat we in een snel veranderende en dynamische sector werken. Als je toegewijd bent, gepassioneerd bent over je werk en deelneemt aan onze ontwikkelingsprogramma’s, kun je jouw carrière gemakkelijk versnellen.

We helpen je graag groeien! Als er een kans is op promotie binnen het bedrijf, ben jij de eerste die het hoort.

Via onze programma’s voor loopbaanontwikkeling profiteer je ook van interne mobiliteit als je ervoor kiest om bij ons in Portugal te blijven – je kunt wisselen tussen projecten en zelfs afdelingen. Onze klanten komen uit de meest uiteenlopende sectoren, waaronder tech, mode, entertainment, reizen, farma, horeca, transport en nog veel meer dat je kunt uitproberen en ervaren.

Jouw avontuur in Portugal

Kun je me 5 redenen geven om in Lissabon te gaan wonen?

Oké. Hier is een korte lijst:

1. Weer en levensstijl. Lissabon is het soort stad dat je innerlijke ontdekkingsreiziger naar boven haalt. Aangezien de temperatuur zelden onder de 15 graden zakt en het altijd zonnig is, voel je elke dag de drang om actief te zijn.
2. Start-up scene. Je hoeft geen Silicon Valley-waardig idee te ontwikkelen om van de high-tech vibe van Lissabon te genieten. De mensen spreken heel goed Engels en zijn enthousiast over technologie, digitale oplossingen en innovatie.
3. Liberale sfeer. Lissabon staat voortdurend in de top 10 van de meest tolerante en sociaal-progressieve steden ter wereld. Dus, als persoonlijke vrijheid een doorslaggevende factor voor je is, is Portugal de plek waar je moet zijn.
4. Perfect reishub. Algarve met zijn dramatische landschappen, de natuurlijke wonderen in de vulkanische archipels van de Azoren en Madeira of de kleurrijke sprookjesstad Sintra zijn slechts een korte rit of vlucht verwijderd van Lissabon.
5. Kleine stad die aanvoelt als een metropool. Culturen uit Afrika, Latijns-Amerika en Europa, historische paleizen en kastelen, lokale bevolking, grote zakencentra en een kleine bevolking – dit alles maakt Lissabon tot een unieke stad.

Wat zijn de top 5 tips voor Lissabon?

Klaar voor nog een korte lijst? Hier gaan we:

1. San Francisco ontmoet Rio De Janeiro in Lissabon. De kronkelende heuvels, de prachtige bouwstijlen, de charmante trams, de Ponte 25 de Abril (25 aprilbrug) en het standbeeld Christus Koning geven je het gevoel dat je drie steden in één beleeft.
2. Strandcultuur. De Atlantische vibe is iets anders dan de mediterrane. Zelfs de landschappen zien er exotischer uit. Hier kun je genieten van enkele van de beste duiken en surfgolven van het oude continent.
3. De stedelijke cultuur. Lissabon is een van de wereldhoofdsteden voor stedelijke kunst geworden. Alleen al door in de stad te wandelen, ontdek je een authentiek openluchtmuseum met indrukwekkende street art van bekende kunstenaars.
4. Muziekscene. Concerten van internationale musici en enkele van de beste festivals ter wereld worden in Lissabon gehouden. Maar je moet ook onze authentieke, hartverscheurende fadomuziek in traditionele wijken ervaren om een echt meeslepende ervaring te krijgen.
5. Het eten. Proef alles – verse zeevruchten, onze wereldberoemde pastel de nata in tascas (tavernes), delicatessen in restaurants met een Michelin-ster en fusiongerechten.